Bahan A :
- 500 gram daging (dihiris nipis)
- 1 labu bawang besar (dihiris nipis)
- 4 helai daun limau purut
- Daun ketumbar (dipotong pendek)
- 2 batang serai (dititik)
- 5 helai daun limau purut
- 1 biji limau nipis
- 1 biji tomato (dipotong dadu)
- 2 sudu makan minyak masak
Bahan B : (ditumbuk)
- 3 biji cili merah
- 10 biji cili api
- 3 biji bawang merah
- 3 ulas bawang putih
Cara membuat :
- Panaskan minyak kemudian tumiskan serai dan bahan yang ditumbuk sehingga wangi.
- Masukkan daging, tomato, daun limau purut, serai, dan bawang besar.
- Kacau rata dan tutupkan api.
- Perahkan limau, taburkan daun ketumbar dan hidangkan.
SELAMAT MENCUBA!
0 comments:
Post a Comment